Termékek Menü

CHECKME O2 - PULZOXIMÉTER, ALVÁSMONITORIZÁLÓ KÉSZÜLÉK

Ár:
49.900 Ft

A CHECKME O2 kényelmesen, óraként rögzíthető. A csatlakoztatott gyűrű alakú érzékelő stabilan rögzül az ujjon, így hosszabb idejű  mérésre is kiváló, ezáltal a hétköznapi tevékenységek, gond nélkül végezhetőek a készülék viselése közben.

Belső memóriájának köszönhetően akár 10 órás, folyamatos rögzítést tesz lehetővé, ami rendkívül fontos információkat hordozhat bizonyos betegségek esetén.

A mért eredmények a Checkme O2 Bluetooth funkciójának köszönhetően ingyenesen letölthető mobil alkalmazásra elmenthetők, azon tárolhatók, visszakereshetők vagy szükség esetén közvetlenül elküldhetők a kezelőorvosnak.

Kiknek/milyen esetekben ajánlott a pulzoximéter használata?

- horkolás esetén
- éjszakai légzéskimaradás (apnoe) gyanúja esetén
- sportolók számára
- szív-, érbetegségben szenvedők számára
- vérképzőszervi betegségben szenvedők számára
- akut (tüdőgyulladás) vagy krónikus légzőszervi betegségben (COPD, asztma) szenvedők számára
- mindenkinek, aki odafigyel saját maga és szerettei egészségére

Elérhetőség: Utolsó 5 db raktáron
Várható szállítás: 2021. január 19.
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás és Paraméterek

Mi a véroxigén telítettség (SpO2) és miért fontos?

A vér oxigénszintje mutatja meg azt, hogy a vörösvértestek oxigén szállító képessége hány százalékban van kihasználva. Ez egészséges emberben 95-99% közötti érték. Rövidebb időszakokra lehet ennél kevesebb is, de ha tartósan 90-95 % között van, akkor ez már valamilyen problémát jelezhet.

Tartósan 90 % alatti érték esetén, pedig mielőbb forduljunk orvoshoz. Tartósan alacsonyabb véroxigén szintet észlelhetünk például bizonyos szív-, ér- és légzőrendszeri megbetegedések esetén (vírusos tüdőgyulladás esetén, akár állapot romlást is jelezhet a csökkent véroxigén szint). 

Egy elég gyakori, sokféle szövődménnyel járó probléma, az alvás közben jelentkező légzéskimaradás, az úgynevezett alvási apnoe is, amely során rövidebb-hosszabb ideig tartó véroxigén szint csökkenést keletkezhet. Ha alacsonyabb a vér oxigén telítettsége, akkor a létfontosságú szervek, mint például a szív, az agy, a vese, nincsenek elég oxigénnel ellátva, így megnőhet a valószínűsége ezen szervek károsodásának.

Mivel mérjük a vér oxigén telítettségét?       

A vér oxigén telítettségének mérésére az úgynevezett pulzoximéterek szolgálnak. Ezek a készülékek látható vörös és infravörös fénnyel világítják át ujjunkat és egy beépített érzékelő méri a vérben található hemoglobin fényelnyelését, ami arányos az oxigén telítettséggel. A vér oxigén telítettségét százalékos formában (SpO2) adják meg. Egyidejűleg a pulzust is méri a készülék.

Pulzoximéterek

Manapság sokféle pulzoximéter kapható gyógyászati üzletekben vagy webáruházakban.

Leggyakrabban az ujjra csíptethető készülékekkel találkozunk, melyek általában alacsonyabb áron elérhetőek, ugyanakkor hosszabb idejű mérésre kevésbé alkalmasak, mivel viselése közben hétköznapi tevékenységet nem nagyon tudunk folytatni, illetve általában a mért értékek tárolására, visszakereshetőségére sincs lehetőség.

A Checkme O2 pulzoximéter

Ez a készülék, ugyan magasabb árfekvésű, pénzünkért ugyanakkor számos nagyon fontos többletfunkciót kapunk.

Kényelmesen óraként rögzíthető. A csatlakoztatott gyűrű alakú érzékelő stabilan rögzül az ujjon, így hosszabb idejű  mérésre is kiválóígy a hétköznapi tevékenységek, gond nélkül végezhetőek a készülék viselése közben.

Checkme O2 belső memóriájának köszönhetően akár 10 órás, folyamatos rögzítést tesz lehetővé, ami rendkívül fontos információkat hordozhat bizonyos betegségek esetén.

A mért eredmények a Checkme O2 Bluetooth funkciójának köszönhetően ingyenesen letölthető mobil alkalmazásra elmenthetők, azon tárolhatók, visszakereshetőek vagy szükség esetén közvetlenül elküldhetők a kezelőorvosnak.

A mobil alkalmazás egyrészt grafikusan ábrázolja az oxigén telítettség értékeit, a pulzust és a testmozgás intenzitását is jónéhány egyéb, számokkal kiértékelt eredmény mellett. A mért értékek akár hetekkel, hónapokkal később is visszakereshetőek.

A fentebb felsorolt funkciók lehetővé teszik az alvási apnoe korai felismerését is!

Amennyiben éjszakai alvás közben hangos horkantások jelentkeznek, mindenképp érdemes a Checkme O2-t éjszakára felhelyezni. Ha a reggeli ébredés után lementjük a mért értékeket a mobil alkalmazásra és ott az alvás alatt jelentkező, 90% oxigén telítettség alatti értékeket észlelünk, mindenképp érdemes alváslaborban kivizsgálást kérni!

Az egyedülállóan puha és kényelmes gyűrű érzékelő, nem csak folyamatosan méri a véroxigén és pulzus értékeket, hanem beépített intelligens vibrációval a vér oxigén szintjének, és a pulzusszámnak egy előre beállított értéken történő átlépésekor figyelmeztet is!

Így például alvási apnoe esetén az oxigénhiányos időszakot lerövidítheti.                                                        

Kiknek/milyen esetekben ajánlott a pulzoximéter használata?

- horkolás esetén
- éjszakai légzéskimaradás (apnoe) gyanúja esetén
- sportolók számára
szív-, érbetegségben szenvedők számára
vérképzőszervi betegségben szenvedők számára
akut (tüdőgyulladás) vagy krónikus légzőszervi betegségben (COPD, asztma) szenvedők számára
- mindenkinek, aki odafigyel saját maga és szerettei egészségére

Hasonló termékek

Utolsó 5 db raktáron

Vajon honnan tudja valaki, hogy egészséges? Ön biztos benne, hogy az?
Sajnos számos szívprobléma tünetmentes! A legtöbb ember tehát nem is tudja, hogy nincs valami rendben, csak amikor már komoly baj van. Ráadásul a probléma - pl. plusz dobbanások a szívben - nem mindig kimutatható, mert ritkán jelentkeznek abban a pillanatban, amikor a beteg orvosnál van.

Ez a névjegykártya méretű hordozható EKG-t kifejezetten otthoni használatra fejlesztették ki, így bármely egészségtudatos ember napi szintű kontroll alatt tarthatja egészségét. A WIWE segít abban, hogy időben értesüljön a stroke vagy a hirtelen szívleállás kockázatáról. Az adatok kiértékeléséhez elegendő a okostelefonja, amely kirajzolja az EKG görbéjét és egyértelműen jelzi, hogy milyen állapotban van. A WIWE felméri a szívizom állapotát és szöveges értékeléssel is segíti a mérés értékelését. A méréseket és rögzített adatokat elmenti és képes átküldeni könnyedén orvosának.

Tudjon meg róla többet és tartsa Ön is kéznél egész családja számára!

87.990 Ft
Utolsó 4 db raktáron

A Viatom termékcsalád színes kijelzővel rendelkező, multifunkciós tagja. Mini EKG és pulzoximéter a zsebben. 

A 2.4” színes érintőképernyővel és könnyen értelmezhető menüvel a Checkme LITE használata hihetetlenül egyszerű.

Méretének és súlyának köszönhetően bármikor, bárhová magával viheti.

Funkciók: EKG, pulzoximetria, vérnyomás kontroll. Saját memória, Bluetooth kapcsolat mobil eszközökkel, ingyenes mobil alkalmazás, ingyenes számítógépes szoftver.

99.900 Ft
Utolsó 3 db raktáron

Rosszul alszik, fáradtan ébred? Gyakran magas a vérnyomása? Vagy légzési gondokkal küzd, esetleg asztmás? Netán szívtáji fájdalmak, "szívdobogás" ézés gyötri? A CheckMe - Egészség Ellenőrző Műszer egy forradalmi találmány azoknak, akik szeretnék ezeket a kontrollokat rendszeresen, bárhol, bármikor, egyszerűen és saját maguknak - tehát orvos nélkül - elvégezni mindössze egyetlen perc alatt!

"Kipróbáltam a CheckMe diagnosztikai műszert, nagyon jó a véleményem, használható orvosnak, pácienseknek, könnyű a súlya, érthető a kezelése, gyorsan ad felvilágosítást a páciens állapotáról, az eredmények kiértékelése gyors és pontos. Köszönettel, üdvözlettel
Dr. Káldi Mária"
 
Funkciók: EKG, pulzoximetria, alvás ellenőrzés, vérnyomás kontroll, infra lázmérés, lépésszámláló. Bluetooth kapcsolat mobil eszközökkel, ingyenes mobil alkalmazás, ingyenes számítógépes szoftver
145.000 Ft