Tisztázzuk végre: tulajdonképpen mi a szénanátha?

Napról napra egyre több embernek kell felvennie a harcot a szénanáthával szemben.

És még többen vannak azok, akik szenvednek a tünetektől, de fogalmuk sincs, hogy mi okozza, nem is gondolják, hogy szénanátháról van szó...

Ezért most röviden összefoglaljuk mit is nevezünk szénanáthának, mi okozza az allergiás reakciókat és mi történik ilyenkor a szervezetünkben. 


 

Mi a szénanátha?

A szénanátha egyszerűen fogalmazva: allergiás nátha, amit joggal nevezhetünk civilizációs betegségnek. Jellegzetes tünetei az orrfolyás, szemviszketés, tüsszögés, orrdugulás, és ezek különböző kombinációi.
Az allergia szót több, mint 100 éve használta először egy osztrák gyermekorvos, aki túlérzékenységet figyelt meg gyerekeken különböző növényekkel szemben. De mitől van ez, mit okoz az allergia és miért leszünk egyes anyagokra érzékenyek, és miért pont azokra?
Ez egy igen összetett terület, és nem kis feladatra vállalkozik az, aki röviden (és érthetően) szeretné ismertetni a lényeget… :)

A legfontosabb, amit tudnunk kell

Ha a szervezetbe idegen anyag kerül, a védekező mechanizmus azonnal bekapcsol és elkezdődik az ellenanyag termelése, hiszen a cél ilyenkor a baktérium, gomba vagy éppen egy vírus elpusztítása. Az allergia szintén egy ilyen immunválasz, amit a hisztamin vált ki és némiképp hibásnak tekinthető. Ilyenkor immunoglobulin szabadul fel és egy gyulladásos folyamat zajlik le. Gyakori kérdés az orvosi rendelőkben, hogy az allergia örökölhető-e? Nos, az allergiára való hajlamot tartalmazzák a génjeink, de azt, hogy később ki lesz allergiás, több mindentől is függ. Befolyásolja a környezet és az illető életmódja is. Ahhoz, hogy valaki allergiás legyen többször kell érintkeznie az allergiát kiváltó dologgal, és valószínű, hogy eleinte észre sem veszi majd, olyan enyhék lesznek a tünetei - ha egyáltalán lesznek. A második, harmadik, negyedik alkalom után erősödnek a tünetek és szép lassan kialakul az allergia. 

Mi köze a parlagfűnek a görögdinnyéhez?

Az allergiások valószínűleg nem lepődnek meg az ilyen és ehhez hasonló párosításokon, mert ismerősen cseng számukra a keresztallergia kifejezés. Ilyen keresztreakció akkor történik, ha az allergiás reakciót nem a már ismert és beazonosított allergén váltja ki, hanem valami más anyag, ami összetételében, szerkezetében nagyon hasonló. Ez legtöbbször hasonló felépítésű növények vagy növények és gyümölcsök között alakul ki, ahogy a parlagfű és a görögdinnye esetében is.

 

Fényterápiával az allergia ellen?

Akár évek óta keresed a leghatékonyabb allergia elleni készítményt, akár csak most fedezted fel az allergiád és kétségbeesetten kutatsz a neten, mindenképp jó hír, hogy ma már NEM a gyógyszeres kezelés az egyetlen út! Kétségtelen, hogy  egyre nagyobb a választék az allergia elleni gyógyszerek piacán, de számolni kell a gyógyszerek mellékhatásaival és egy rendszeres költséggel is. Ha nem csak az allergiádtól, de ezektől is megszabadulnál, a Bionette allergia elleni készülék tetszeni fog! Fényterápiával, kíméletesen enyhíti a szénanátha tüneteit, már napi néhány perc használat után!

Itt többet is olvashatsz erről a módszerről: 
Vajon mennyi idő alatt szabadulna meg a szénanáthájától, egy vadonatúj, mellékhatásmentes módszerrel?
https://www.otthoni-kezeles.hu/bionette-allergias-natha-szenanatha-kezeles-222

 

 


Dr. Csokonay Péter - az otthoni kezelések szakértőjeA cikk írója: Dr. Csokonay Péter - lágylézer specialista és az otthoni kezelések szakértője. Célja, hogy olyan innovatív megoldásokat kutasson fel, amelyek segítenek a beteg embereknek otthoni körülmények között, mellékhatások nélkül gyógyulni. Lelkes blogger, közvetlen stílusú tanácsadó és szívesen válaszol akár levélben is a feltett kérdésekre. Személyes konzultációt, diagnózis értelmezést Szegeden és Budapesten egyeztethetnek vele betegei. Írjon neki Ön is, ha kérdése van itt: KAPCSOLAT