Optavid használati utasítás

Optavid®

Búzavirág hidrolátum alap szemcsepp, tartósítószer nélkül.

Adagoló tartósítószer-mentes készítményekhez.

Orvostechnikai eszköz

Hatásmechanizmus: Az Optavid® egy steril, tartósítószer-mentes, a búzavirág hidrolátján alapuló, fiziológiás ph-val rendelkező, kamillavirág hidrolátot és nátrium-hialuronátot is tartalmazó szemcsepp a szem nedvesítéséhez és ápolásához. A nátrium-hialuronát egy állandó, stabil és ellenálló védőréteget hoz létre a szaruhártyán amely megvédi a szemet az allergének és a szabad gyökök káros környezeti hatásaitól, miközben nem csökkenti a látóképességet. A búzavirág hidrolát természetes hidratáló tulajdonságának köszönhetően kíméletesen hidratálja, keni a szemet, csökkenti a szem vörösségét. A kamillavirág hidrolát természetes gyulladáscsökkentő és anti-allergiás tulajdonságának köszönhetően segíti az irritált, vörös és fáradt szemet. A különleges összetevők megfelelő kombinációjának köszönhetően az Optavid® szemcsepp ideális a szem szárazságának, bőrpírjának és a káros környezeti hatások  (szél, erős napsütés, száraz levegő, sós víz, füst, túlzott fény, légkondicionált helyiségekben való túlzott tartózkodás, fűtés, hosszan tartó számítógép-monitor használat) következményeinek csökkentésére, így téve lehetővé a kontaktlencse gyakoribb és hosszabb ideig történő használatát is.

Összetevők: búzavirág desztillált víz hidrolátja, kamillavirág desztillált víz hidrolátja, nátrium-hialuronát, nátrium-hidrogén-foszfát-heptahidrát, nátrium-foszfát-monobázisos dihidrát, nátrium-klorid, két bázisú nátrium-foszfát-heptahidrát, egy bázisú nátrium-foszfát-dihidrát, nátrium-klorid, injekcióhoz való víz (ultra tiszta víz)

Javallatok:  Az Optavid® egy tartósítószert nem tartalmazó, a szárazszem tünet és a szem-nyálkahártya kellemetlenségeinek csökkentésére szolgáló szemcsepp.

Ilyen kellemetlenségek lehetnek:

-          környezeti tényezők (légkondicionált helyiségekben hosszú ideig történő tartózkodás, erős napsugárzás, dohányfüst, légszennyezés, szél, tenger víz vagy klóros víz),

-          a számítógép monitorja előtt töltött hosszú idő (munkavégzés, tanulás) okozta szemfáradtság vagy szárazszem tüneteinek megjelenése,  

-          a kontaktlencsék gyakori és hosszú ideig történő, tartós használata.

Használati utasítás:

1.      Az első használat előtt távolítsa el a biztonsági, reteszelő gyűrűt.

2.      Távolítsa el a védőkupakot.

3.      Nyomja meg a tartályt, és cseppentsen két vagy három Optavid® szemcseppet a szemébe. Használja az Optavid® szemcseppet szükség esetén, akár naponta többször is.

Használat után zárja vissza a tartályt. A palack tartalmát az első felbontást követő három hónapon belül fel kell használni!

Az Optavid® egy használatra kész, naponta akár többször is, a felmerülő igényeknek megfelelően illetve orvosi ajánlástól függően alkalmazható szemcsepp. A kontaktlencsét viselők használhatják az Optavid® szemcseppet a kontaktlencsék eltávolítása nélkül is.

Ellenjavallatok:  Ne használja a terméket ha az összetevők bármelyikével szembeni túlérzékenysége ismert!

 

Figyelmeztetés:  

A termék csak szemészeti használatra szolgál! A készítményt csak egy személy használhatja! Ne használja a terméket, ha a tartály sérült, vagy ha az első felnyitás előtt nem volt teljesen zárt! Alkalmazás közben ne érintse meg az adagolóval sem a szemét, sem más egyéb felületet! Ha a használat során esetlegesen mellékhatások jelentkeznek, hagyja abba a kezelést, és forduljon orvosához!

Mellékhatások: Eddig még nincsenek ismert mellékhatások.

Tárolás: Legfeljebb 30 °C-on tárolandó! Ne használja a terméket a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után! Gyermekektől elzárva tartandó! A palack tartalmát az első felbontást követő 3 hónapon belül fel kell használni!

 

Nettó tartalom: 10 ml, tartósítószer-mentes szemcsepp.

Gyártó: Apipharma d.o.o.
Headquaters: Jeronima Kavanjina 26, 10090 Zagreb, Croatia, EU
Production: Papučka 6 – Industrijska zona, 31500 Našice, Croatia, EU
Phone: (+385) 1 63 99 000  Fax: (+385) 1 63 99 001
apipharma@apipharma.hr

www.apipharma.hr

Importáló:

Extramed Kft.

Nyíregyháza, Garibaldi u. 22.

Telefon: +36 30 3116944

e-mail: info@extramed.hu

www.otthoni-kezeles.hu