Egy tanulmány szerint, akkor sem lenne semmilyen hiánybetegségünk, ha csak kizárólag méhészeti termékeket fogyasztanánk...

Egy tanulmány szerint, akkor sem lenne semmilyen hiánybetegségünk, ha csak kizárólag méhészeti termékeket fogyasztanánk...

Egészségünket megőrizni és gyógyítani több odafigyelést igényel, ha a természetbe fellelhető lehetőségek közül kívánunk választani. Az apiterápia is egy természetes lehetőség a méhek patikájából. Ez a kevésbé ismert idegen kifejezés az Apis= méh (Apis mellifera= mézelő méh) és terápia szavakból tevődik össze. A fitoterápiához tartóz ág, egyszerűen a méhészeti termékekkel való gyógyítást jelenti.

Kívül- belül jótékony hatásúak szervezetünkre a méhészeti termékek.

Egyrészt növényektől származnak, mint például a propolisz, virágpor, másrészt állatoktól: méhpempő, viasz, méhméreg.

A méhek és az ember kapcsolata ősidők óta fennáll. Kezdetben az ember kizsákmányolta a méheket, elvette tőlük a mézet és nem gondozta. De miután rájött, hogy ha törődik velük, és a „gazdájuk” lesz ezeknek a parányi hártyásszárnyú rovaroknak, akkor meghálálják a törődést. Az idő előrehaladtával egyre több kincset fedeztek fel a méhek birodalmában: méz, propolisz, virágpor, viasz, méhpempő, méhméreg, méhkenyér, és a kaptárlevegő.

Igen sokoldalúan lehet használni ezeket az apiterápiás termékeket, csak, hogy néhányat említsek:

  • propolisz- igen erős gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő, külsőleg, belsőleg egyaránt, akár tinktúraként vagy szárítva.
  • Virágpor- immunerősítő egy vitaminbomba, mézzel együtt érdemes fogyasztani.
  • Méhpempő- többek között egy B-vitamin komplex forrás, gyermekáldás előtt a pár mind két tagjának javasolt a fogyasztása.
  • Méz- a legtermészetesebb édesítőnk, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatású, vitaminokban és ásványi anyagokban igen gazdag, hiszen minden olyan anyagot tartalmaz, amit egy élelmiszer tartalmazhat, és amire az ember szervezetének szüksége van.

Azonban alkalmazás előtt érdemes tájékozódni az esetleges kontra indikációkról. A jótékony hatásokat és felhasználási területeket órákig lehetne sorolni. Egy tanulmány szerint, akkor sem lenne semmilyen hiánybetegségünk, ha csak kizárólag méhészeti termékeket fogyasztanánk. Ismerje meg Ön is az otthoni-kezeles.hu kínálatában kapható Apiterápiás termékeket:

Tartalomhoz tartozó címkék: blog