Ismerd meg a legújabb orvostechnikai vívmányokat!

Ismerd meg a legújabb orvostechnikai vívmányokat!

A Bethesda Gyermekkórház égési és sebészeti osztályain is tesztelik a Vodafone VR program keretein belül a VR szemüvegeket és az azokon található virtuális kalandjátékot.

Ez egy olyan egyedi fejlesztésű program, amely dedikáltan egészségügyi felhasználásra készült.

A kalandjáték során átélt interaktív feladatok elvonják a gyermekek figyelmét a mindennapi nehézségekről, ezáltal a program csökkenti az orvosi kezelések során jelentkező szorongásos tüneteket, továbbá segíti a gyerekeket a betegséggel való pszichés problémák leküzdésében.

gyógyítás

Otthoni fájdalomcsillapítás, gyulladáscsökkentés, sebgyógyítás lágylézerrel!

Érdekel?

MEGNÉZEM

A virtuális valóság használata főleg azon gyermekek számára előnyös, akiket altatás nélkül tudnak kezelni. Mivel esetükben a fájdalomcsillapítás kardinális kérdés, ezért a gyógyszeres kezelés mellett az ilyen kiegészítő lehetőségeknek kiemelkedő szerepük van. Ha érdekel a téma, akkor tudj meg többet itt: Vodafone.hu

Napjainkban minden ötödik ember szenved élete valamelyik szakaszában szívelégtelenségben és a legsúlyosabb esetekben sokszor csak a szervátültetés hozhat megoldást. Mivel azonban több a szívelégtelenséggel küzdő ember, mint a donor, a betegek akár éveket tölthetnek várólistán.

A Carmat francia cég által kifejlesztett mesterséges szív megoldást jelenthet arra, hogy megmentse az átültetésre várókat mégpedig úgy, hogy addig helyettesíti a test motorját, amíg nem találnak megfelelő donort a páciensnek.

mobil EKG

Szeretnél időben értesülni a stroke vagy a hirtelen szívleállás kockázatáról? Próbáld ki Mobil EKG készülékünket!

Érdekel?

MEGNÉZEM

A mesterséges szív két akkumulátort használ, a súlya 4 kg, szenzorai érzékelik a vérnyomást, egy algoritmus valós időben szabályozza a vérkeringést és hasonlít az emberi szív formájához.

műszív

Az aksikat kb. négy órán keresztül lehet működtetni töltés nélkül, majd a készüléket csatlakoztatni kell egy hálózati tápegységhez. Ha érdekel ez az orvostechnikai vívmány, akkor látogass el ide: Cnn.com

Tudtad, hogy a Tokiói Nyári Olimpiai Játékok során a GE Healthcare Sportorvosi Management Rendszere ("Athlete Management Solution" (AMS) - monitorozta és kezelte a sportolók egészségügyi adatait?

A vállalat alkalmazása a papír alapú jelentéseket kiváltva többféle információt gyűjtött össze és tett könnyen elérhetővé egy helyen, valamint egy felületen.

tens készülék

Te is sportoló vagy és edzés közben megsérültél? Ismerd meg az iTENS orvostechnikai eszközünket, mellyel hatékonyan csillapíthatod a fájdalmaidat!

Érdekel?

MEGNÉZEM

Ez az alkalmazás kezelte többek között a sportolók sérüléseinek és betegségeinek adatait, beleértve a sportolók vizsgálati eredményeit és diagnózisát, a képalkotó vizsgálatok például a röntgen, MRI, stb. eredményét, és más edzéssel kapcsolatos információkat is.

Ezen jellemzők és adatok alapján a Tokiói Nyári Olimpiai Játékok 2020 egészségügyi személyzete átfogó képet kaphatott a sportolók egészségi állapotáról, és gyors döntéseket hozhatott meg egy szükséges beavatkozásról vagy a kezelés módjáról. További infó itt: Computerworld.hu

Múltheti cikkünkhöz klikkelj ide: A mozgásszervek rehabilitációjában segít az egyre fejlettebb robottechnika!