microINR véralvadásmérő

Otthoni és rendelői INR mérés

Orális véralvadásgátló terápiák és az INR érték

Magyarországon körülbelül 250.000 beteg részesül véralvadásgátló terápiában. A K-vitamin antagonista alapú (Syncumar, Warfarin) orális véralvadásgátló terápiák pitvarfibrillációs zavarral diagnosztizált, vagy műbillentyű beültetésen átesett betegek thromboemboliás eseményeinek megelőzését szolgálják. A gyógyszeradagolás beállításához és követéséhez használt véralvadás teszt az INR érték mérés. Magyarországon évente körülbelül 1,5 millió mérést végeznek INR meghatározására laboratóriumban.

A microINR® rendszer

A microINR® az orális véralvadásgátló terápia monitorozására alkalmas mérőrendszer. Friss kapilláris vérmintából kvantitatív módon, laboratóriumi mérések pontosságával jól korrelálva határozza meg az INR értéket. A microINR® önellenőrzésre (otthoni) és professzionális felhasználásra (rendelői mérésre) is szánt in vitro diagnosztikai (IVD) eszköz.

Felhasználási területek és előnyök

A microINR® rendszer alkalmas betegek által helyben (pl. otthon) történő önellenőrzésre. A jól edukált, önmenedzselt véralvadás gátló terápiát követő páciens a rendszer segítségével képes a gyógyszeradagolás kontrollálására. Kevésbé edukált betegek esetén a kezelőorvossal, háziorvossal történő egyeztetés szükséges. A rendszer azonnali, objektív eredményt ad a beteg INR értékéről az esetlegesen szükséges terápia módosításhoz.

A rendszer alkalmas rendelői mérésre háziorvosnál, vagy kardiológiai szakellátó helyen is. Ebben az esetben a beteget nem szükséges laborba utalni, az INR eredmény azonnal rendelkezésre áll.

A készülék segítéségével szakápolók által beteg otthonában mérést tudnak végezni olyan esetekben, amikor a személyes vizit feltételei nem adottak. Egészségügyi kampányok és otthoni ellátást segítő szolgáltatások támogató eszköze.

A készülék használatával csökkenthető az orvos-beteg kontaktusok száma, illetve a beteg egészségügyi rendszerben megtett útja. A készülék szakellátói helyekről kihelyezhető beteghez, vagy szakszemélyzet segítéségével a beteg otthonában szintén elvégezhető a mérés, ezáltal a gyógyszeradagolás visszaellenőrzése. Akár a COVID-19-hez hasonló pandémiás helyzetben is hasonló előnyt jelent ez a mobil és megbízható eredményt szolgáltató eszköz.

Telemedicinális felhasználás

A microINR® rendszer Bluetooth adatkapcsolattal rendelkezik. Adott esetben segítéségével egy mobilapplikáción keresztül telemedicina szolgáltatásba köthető. Az így létrejövő virtuális orvos-beteg kapcsolat a 157/2020. (IV. 29.) Korm. rendelet értelmében telemedicinális ellátásnak minősül, a mérési eredmények az ambuláns lapra másolva az EESZT-be továbbíthatóak. A microINR® rendszer a járóbeteg ellátó helyek telemedicinális ellátást segítő eszköze lehet.

Rendezés:
Utolsó 1 db raktáron
40.688 Ft