Hogyan kezelhetők az izom eredetű nyak és fejfájások B-CURE lágylézerrel??

Hogyan kezelhetők az izom eredetű nyak és fejfájások B-CURE lágylézerrel??
Hétköznapi próblémák, melyekre nem a gyógyszerek jelentik a hosszútávú megoldást!

A fejfájás nagyon gyakori probléma. Nincs olyan ember, akinek ne fájt volna valaha a feje.

A fejfájásoknak számos típusa létezik. A fejfájás hátterében, esetenként mozgásszervi probléma áll.

 

A fejfájások típusairól röviden

Sokféle fejfájástípus létezik, de a két leggyakoribb az úgynevezett tenziós fejfájás, ami bárkinél előfordulhat, illetve a migrénes fejfájás, melynek jellegzetes tünetei vannak.

Nyaki eredetű fejfájás esetén a fájdalom okozója a nyak valamilyen eltérése. Okozhatja a csigolyacsontok, és ízületek betegsége, a nyak körüli izmok túlfeszülése valamint az itt futó idegrostok irritációja. A tarkón tapadó izmok fájdalmasak, nyomás érzékenyek.

Az akut eseteket túlterhelés, izomhúzódás okozza. Általában egy hét alatt, maguktól is elmúlnak.

A krónikus eseteket változó intenzitású fájdalom, izomgörcsök, nyomásérzékenység jellemzi a diffúz fájdalomtól a jól körülhatárolt lokális fájdalomig.

Az izomfeszülés fokozatosan alakul ki, sokszor hosszú évek alatt. Gyakran, már gyerekkorban elkezdődik, főleg a teljesítményorientált, jól tanuló gyermekekre jellemző.

Tünetek:

– gyakori az egyoldali fejfájás, mely főleg a tarkótájat érinti. Ritkábban a homloktájat, szemkörnyéket és akár az arcot is érintheti

– a tompa fejfájás jellemző

– a nyak mozgatására, vagy bizonyos nyaki pontok megnyomására (pl. a tarkó alatt, a felső csigolyák két oldalán)      a fájdalom erősödhet

– a nyak mozgásai kötöttek, az izmok feszesek

 

Lágylézeres kezelés

  • akut esetben, minden érzékeny pontban kezelünk, még fájdalomcsökkenés nem jelentkezik, naponta vagy másnaponta
  • krónikus esetben néhány kiválasztott ponton kell kezelnünk, hetente 1-2 alkalommal

A kezelés után funkcionális vizsgálatot végzünk. Akut esetben, ha nincs javulás, megismételjük a kezelést kétszeres dózissal, még a krónikus funkciócsökkenés is láthatóan javul.

Nem árt tudni!!!

Az otthoni B-Cure lágylézeres kezelés mellett kiegészítő terápiával, még több tehetünk a gyógyulásért.

Mivel a fájdalmat nyaki probléma okozza, ezért elsődleges a nyak kezelése. Az izmok lazítása, relaxációja mellett a nyak tornáztatása, illetve a rendszeres tarkó táji masszázs is sokat segíthet.

Egyéb fizikoterápiás kezelések, mint például az elektroterápiás vagy ultrahang kezelések is hatékonyak lehetnek, mindezeket az orvos javaslata szerint.

Kiegészítésképpen, még pozitív hatást érhetünk el az izmokat lazító, illetve gyógynövényes krémekkel, rendszeres plusz magnézium bevitele mellett.