Termékek Menü

Mell-lámpa

A korai felismerés a rosszindulatú elváltozások esetén a gyógyulás esélyét nagymértékben elősegíti.

Annak ellenére, hogy az emlőrák ma már jó eséllyel gyógyítható,  évente mégis több, mint 2000 nő életét követeli hazánkban a megbetegedés.  A szomorú statisztika tehát az, hogy ma Magyarországon minden tíz nőből egy élete során  megbetegszik mellrákban. Pedig a rendszeres önvizsgálat és a korai fázisban felismert elváltozás nagyon sokat javít a teljes gyógyulás esélyein. Komoly tévhit, hogy csak az idősebb korosztály veszélyeztetett, 20 év fölött minden nőnek érdemes havi önvizsgálatot tartani és évente eljárni mammográfiás vagy egyéb orvosi szűrésre. Természetesen n em minden  elváltozás rosszindulatú, de a biztos és pontos tájékoztatás a szakember dolga. Hangsúlyozom: A korai felismerés a rosszindulatú elváltozások esetén a gyógyulás esélyét nagymértékben elősegíti.

De hogyan lehet otthon minél eredményesebben megvizsgálnia a mellét?

A tapintásos önvizsgálatot kiegészítheti egy új orvostechnikai eszközzel, amely a mell otthoni rendszeres önvizsgálatát segíti elő. Ez a forradalmian új, Angliában kifejlesztett készülék - a mell-lámpa - egészségpénztári kártyára is elszámolható. A nyugat-európai országokban egyre nő azoknak a nőknek a száma, akik rendszeresen használják a lámpát a mell otthoni önvizsgálatára.

Hogyan működik a mell-lámpa?

A 620 nanométeres vörös fényt kibocsátó mell-lámpa sötét szobában alkalmazva képes átvilágítani a mell szövetét és láthatóvá válik a mell belső szerkezete. Kirajzolódik az érhálózat és az esetleges elváltozások szabad szemmel jól látható sötét foltként jelennek meg. Ilyen módon olyan 2 centiméternél kisebb elváltozások is felismerhetők, amelyek a kézi áttapintás során esetleg még nem észlelhetők! 

Tudni kell azonban, hogy a mell-lámpa nem helyettesíti a mammográfiás és egyéb szűrővizsgálatokat. Ha a lámpával történő átvizsgálás során bármilyen szokatlan elváltozást tapasztalunk, tanácsos minél előbb orvoshoz fordulni!

Mit mond az orvos a mell lámpa használatáról?

Breastlight - mell-lámpa: a korai felismerésért...

A Breastlight mell-lámpát azért fejlesztették ki, hogy az otthoni mellvizsgálatot megkönnyítsék az Ön számára és a mell esetleges elváltozásait időben felismerje. Erős, ugyanakkor ártalmatlan piros fénnyel átvilágítja a mell szövetállományát, így láthatóvá válna az erek és esetleg a gazdagabban erezett elváltozások, mivel a vörösvértestek elnyelik a piros fényt. 

 A Breastlight mell-lámpa biztonságos és könnyen használható. A megkérdezett nők 80%-a válaszolta, hogy sokkal megnyugtatóbb érzés számára az, hogy a Breastlight mell-lámpa a szokásos önvizsgálata részévé vált. 

A mell-lámpa egészségre ártalmatlan, bármilyen gyakorisággal használható, de elegendő havonta egyszer átvizsgálni vele mellünket.

Mi is ez a Breastlight mell-lámpa pontosabban?

A Breastlight mell-lámpa nők számára készült, az egészség megőrzése céljából. A Breastlight mell-lámpát sötét szobában kell használni. A jobb oldali képen látható a megvilágított mell látványa felülről lefelé nézve.  Sötét vonalakként látszanak a vénák és más erek, ami teljesen normális. Rövid idő alatt meg fogja  tanulni, hogyan néz ki a mell-lámpával átvilágított melle. Ez a kép ugyanolyan ismerős lesz Önnek, mint  a mell külső képe.  A mell ismeretének legfőbb feladata, hogy az elváltozásokat észrevegye. 

Kérjük, ne feledje:  Javasolt a szűrővizsgálatok rendszeres felkeresése. A Breastlight nem helyettesíti a mammográfiás szűrést , csupán segít a korai felismerésben.

A Breastlight korra való tekintet nélkül használható...

Használata egyszerű:

A helyiséget sötétítse el!

  • Tegyen síkosító gélt a bőrére!
  • A bekapcsolt lámpát tegye egyik melle alá és nézzen lefelé!
  • A mell-lámpát erősen nyomja a bőréhez!
  • Használjon tükröt, hogy a mellét jobban láthassa!
  • A mell teljes területét vizsgálja át, a hónaljánál és a mellen is!
  • Ha bármi gyanúsát lát, keresse fel orvosát!

Gyakori kérdések:

"Csomós mellem van. Ha használom a Breastlight-ot egy halom sötét foltot fogok találni?"

Valószínűleg nem, de ez attól függ, hogy a csomók mennyire erezettek. A csomók leggyakrabban kötőszövetesek, amelyek Breastlight-tal átvilágítva nem adnak sötét árnyékot. Haárnyékos területet lát, az lehet vérrel teli ciszta, ütés nyoma vagy sejtburjánzás. Ha bármelyik csomó aggodalmat okoz, ellenőriztesse le orvossal.

"Mell-implantátummal is lehet a mell-lámpát használni?"

Igen, nagyon jól használható a lámpa implantátum esetén is. Mivel ilyenkor a mell önvizsgálata nem  olyan egyszerű, a Breastlight mell-lámpa fontos segítségnek bizonyulhat.

"Sötét tónusú bőröm van. Az én bőrömön is átvilágít?"

A Breastlight minden bőrszín mellett használható. 

"Extrém nagy melleim vannak. Használhatom a mell-lámpát?"

Mellméret-határ  nincs a lámpa használatát illetően.

"Mellkissebbítő műtéten estem át. Használhatom a mell-lámpát?"

Igen, nyugodtan. Látni fogja, hogy a hegnél vastagabb a szövet és attól függően, milyen régen volt a  műtét, esetleg megnövekedett számú véreret fog látni a környékén (sötét területként lesz látható).

"Csomót távolítottak el a mellemből. Használjam a Breastlight-ot? "

Igen, bármilyen mellműtét után használható a mell-lámpa. A műtét helyénél heget fog látni. Nagyon  fontos, hogy figyeljen mellére és rendszeresen ellenőriztesse.

"Milyen méretű daganatot észlel a Breastlight?"

A Breastlight-tal végzett klinikai kutatások alkalmával az esetek többségében kimutatta a 2 cm-nél  nagyobb daganatokat és 50%-ban a 2 cm-nél kisebb daganatokat. Ez attól függ, hogy a daganat a mell  mely részén található.

"Milyen gyakran használjam a lámpát?"

Olyan gyakran, ahogy tetszik, javasoljuk a normál önvizsgálat részeként.

"Honnan tudom, hogy a lámpát helyesen használom?"

Ha kérdése van, vagy aggódik, hívja a telefonvonalunkat. Szakember fogja kérdéseit megválaszolni. A  telefonszám munkaidőben hívható, vagy kérdezzen bizalommal e-mailben és 72 órán belül választ kap.

"Mi van, ha olyat látok, amit nem tudok eldönteni?"

Ha változást észlel mellében, a lehető leghamarabb konzultáljon orvosával. Valószínűleg ártalmatlan az  elváltozás, de az orvos fogja megnyugtatni.

"Mi van, ha a kezemmel érzek valamit, de a lámpával nem látok semmit?"

A lehető leghamarabb konzultáljon orvosával. Valószínűleg ártalmatlan dologról lesz szó, de az orvos  fogja megnyugtatni.

"Mi van, ha a kezemmel nem érzek semmit, de a lámpa mutat valamit? "

Ugyanaz a helyzet mint fordított esetnél: A lehető leghamarabb konzultáljon orvosával. 

Ha bizonytalan a mell-lámpával kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal...

Kapcsolat űrlapunkon keresztül kérdezzen levélben és legtöbbször 3 napon belül válaszolunk, vagy hívjon a telefonszámokon. 

Nincs rizikó!

A Breastlight mell-lámpa garantáltan hatékony eszköz, amelyre a magyar törvényeknek megfelelően 14 nap ellállási garancia helyett 30 nap visszavásárlási garanciát biztosítunk!

Ez az eszköz nem gyógyít! Nincs mellékhatása! Feladata, hogy időben láthatóvá tegye az esetleges elváltozást ez pedig már az első alkalommal kiderül az Ön számára, így biztosan egy hasznos készülékkel bővül a házipatikája. A család több tagja, vagy a szűkebb baráti kör  is használhatja, így garantáltan megtérül az eszközbe fektett összeg. Vásárolja meg az alábbi termékre kattintva!

 

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.