O2 RING - Pulzoximéter, alvásmonitorizáló gyűrű

56.990 Ft

Az O2 Ring egy olyan orvosi minőségű hordható gyűrűs pulzoximéter, amely figyeli és nyomon követi az alvást, hangtalanul és azonnal rezeg, ha rendellenes pulzusszámot és/vagy alacsony oxigénszintet észlel.

Belső memóriájának köszönhetően egy feltöltéssel, akár 16 órás folyamatos rögzítést tesz lehetővé, ami rendkívül fontos információkat hordozhat bizonyos betegségek esetén.

A mért eredmények az O2 Ring Bluetooth funkciójának köszönhetően ingyenesen letölthető mobil alkalmazásra elmenthetők, azon tárolhatók, visszakereshetők vagy szükség esetén közvetlenül elküldhetők a kezelőorvosnak.

COVID-19

A COVID-19 egyik tünete a légszomj. Az O2 Ring Oximeter méri a véroxigénszintjét és pontos adatokat tud szolgáltatni arról, hogy mi történik a szervezetben. A vér normál oxigénszintjének 95 és 100 százalék között kell lennie. Az O2-gyűrűs oximéter figyelmeztet, ha ez az érték 90-re vagy az alá esik.

Kiknek/milyen esetekben ajánlott a pulzoximéter használata?

- horkolás esetén
- éjszakai légzéskimaradás (apnoe) gyanúja esetén

- sportolók, pilóták számára
- szív-, érbetegségben szenvedők számára
- vérképzőszervi betegségben szenvedők számára
- akut (tüdőgyulladás) vagy krónikus légzőszervi betegségben (COPD, asztma) szenvedők számára
- mindenkinek, aki odafigyel saját maga és szerettei egészségére

Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron
Várható szállítás: 2023. március 29.
Szállítási díj: Ingyenes
Ha részletfizetéssel vásárolná meg a terméket, helyezze a kosárba, majd a fizetési módnál jelölje be Cetelem Online Áruhitelt.

Leírás és Paraméterek

Mi a véroxigén telítettség (SpO2) és miért fontos?

A véroxigénszint mutatja meg azt, hogy a vörösvértestek oxigén szállító képessége hány százalékban van kihasználva. Ez egészséges emberben 95-99% közötti érték. Rövidebb időszakokra lehet ennél kevesebb is, de ha tartósan 90-95 % között van, akkor ez már valamilyen problémát jelezhet.

Tartósan 90% alatti érték esetén, pedig mielőbb forduljunk orvoshoz.Tartósan alacsonyabb véroxigén szintet észlelhetünk, például bizonyos szív-, ér- és légzőrendszeri megbetegedések esetén (vírusos tüdőgyulladás esetén, akár állapot romlást is jelezhet a csökkent véroxigén szint). 

Egy elég gyakori, sokféle szövődménnyel járó probléma az alvás közben jelentkező légzéskimaradás, úgynevezett alvási apnoe is, amely során rövidebb-hosszabb ideig tartó véroxigén szint csökkenést keletkezhet. Ha alacsonyabb a vér oxigén telítettsége, akkor a létfontosságú szervek, mint például a szív, az agy, a vese, nincsenek elég oxigénnel ellátva, így megnőhet a valószínűsége ezen szervek károsodásának.

Mivel mérjük a vér oxigén telítettségét?       

A vér oxigén telítettségének mérésére az úgynevezett pulzoximéterek szolgálnak. Ezek a készülékek látható vörös és infravörös fénnyel világítják át ujjunkat és egy beépített érzékelő méri a vérben található hemoglobin fényelnyelését, ami arányos az oxigén telítettséggel. A vér oxigén telítettségét százalékos formában (SpO2) adják meg. Egyidejűleg a pulzust is méri a készülék.

Pulzoximéterek

Manapság sokféle pulzoximéter kapható gyógyászati üzletekben vagy webáruházakban.

Leggyakrabban az ujjra csíptethető készülékekkel találkozunk, melyek általában alacsonyabb áron elérhetőek, ugyanakkor hosszabb idejű mérésre kevésbé alkalmasak, mivel viselése közben hétköznapi tevékenységet nem nagyon tudunk folytatni, illetve általában a mért értékek tárolására, visszakereshetőségére sincs lehetőség.

O2 Ring pulzoximéter, alvásmonitorizáló készülék

Ez a készülék ugyan magasabb árfekvésű, pénzünkért ugyanakkor számos nagyon fontos többletfunkciót kapunk.

A hétköznapi tevékenységek gond nélkül végezhetőek a készülék viselése közben, így hosszabb idejű mérésre is kiváló. A gyűrű alakú érzékelő stabilan rögzül az ujjon.

Az O2 Ring belső memóriájának köszönhetően akár 16 órás, folyamatos rögzítést tesz lehetővé, ami rendkívül fontos információkat hordozhat bizonyos betegségek esetén.

A mért eredmények az O2 Ring Bluetooth funkciójának köszönhetően ingyenesen letölthető mobil alkalmazásra elmenthetők, azon tárolhatók, visszakereshetőek vagy szükség esetén közvetlenül elküldhetők a kezelőorvosnak.

A mobil alkalmazás egyrészt grafikusan ábrázolja az oxigén telítettség értékeit, a pulzust és a testmozgás intenzitását is jónéhány egyéb, számokkal kiértékelt eredmény mellett. A mért értékek akár hetekkel, hónapokkal később is visszakereshetőek.

A fentebb felsorolt funkciók lehetővé teszik az alvási apnoe korai felismerését is!

Amennyiben éjszakai alvás közben hangos horkantások jelentkeznek, mindenképp érdemes az O2 Ring -et éjszakára felhelyezni. Ha a reggeli ébredés után lementjük a mért értékeket a mobil alkalmazásra és ott az alvás alatt jelentkező, 90% oxigén telítettség alatti értékeket észlelünk, mindenképp érdemes alváslaborban kivizsgálást kérni!

Az egyedülállóan puha és kényelmes gyűrű érzékelő, nem csak folyamatosan méri a véroxigén és pulzus értékeket, hanem beépített intelligens vibrációval a vér oxigén szintjének, és a pulzusszámnak egy előre beállított értéken történő átlépésekor figyelmeztet is! Ennek köszönhetően az oxigénhiányos időszakok lerövidülnek, hiszen a készülék ekkor rezgéssel "felébreszti" a testet és levegővételre készteti.

O2 Ring főbb jellemzői, tulajdonságai

 • Kényelmes viselési élmény
 • Az oxigénszint és a pulzusszám nyomon követése, rögzítése
 • Intelligens rezgés, amely az alacsony SpO2 vált ki
 • Beépített, újratölthető akkumulátor éjszakai használatra
 • Szinkronizálja a valós idejű adatokat az alkalmazással Bluetooth-on keresztül
 • Adat továbbítás Bluetooth segítségével
 • Pillanatnyi és folyamatos mérésre alkalmas
 • por és cseppálló (IP64)
 • Gyűrű összetétele: rendkívül masszív, de rugalmas szilikon
 • Vezérlés: manuálisan és applikáció segítségével
 • Applikáció nyelve: magyar
 • Visszajelzést ad az alvási periódusról, diagramot készít
 • Töltése: adatátviteli kábel - lítium akkumulátor (töltési idő: 2-3 óra, használat:12-16 óra)