Az éjszaka betegsége, ami párkapcsolatokat tesz tönkre!

Az éjszaka betegsége, ami párkapcsolatokat tesz tönkre!

Ez az éjszakai betegség emberéleteket követel és gyakoribb, mint gondolnád!

Tudtad, hogy az orvostudomány több, mint 80 féle alvászavart különböztet meg? Itt van például az alvásfüggő légzészavarok: a horkolás, vagy az alvás közbeni légzéskimaradás. De említhetnénk az insomniákat is, amelyek oka a stresszre, és a feszültségre vezethető vissza.

Az emberek úgy gondolják, hogy nem tűnik igazán orvosi problémának a horkolás, pedig bizonyos formában nem csak nagyon kellemetlen – a környezetnek-, de komoly betegségek előjele is lehet. Például az alvás közbeni légzéskimaradás, az úgynevezett alvási apnoe szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához vezethet, mert ez rövidebb-hosszabb ideig tartó oxigénhiányos állapottal párosul.

Az oxigénhiányos állapot megviseli az emberek érrendszerét, a szívizmot, az agyat és más szerveket is Az össze-vissza verő szív, ingadozó vérnyomás- komoly rizikófaktor a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők számára.

Az ilyen betegek horkolása egyre lassul, majd a légvétel hosszú másodpercekre teljesen leállhat, hogy aztán egy hirtelen horkantással induljon újra. Gondoltad volna, hogy egy éjszaka alatt akár 200 alkalommal is előfordulhat oxigénhiányos állapot? A 40 év felettieknél és túlsúlyos embereknél nagyobb valószínűséggel alakulhat ki ez a probléma.

Az ilyen problémával küzdőknél a szívinfarktus, a stroke, a munkahelyi-, és közlekedési balesetek kockázata jóval magasabb.

De ne aggódj!

Van megoldás a horkolás ezen formája, az alvási apnoe ellen!

Erre a problémára először többnyire a hozzátartozók hívják fel a figyelmet, ugyanis őket zavarják az éjszakai hangos horkantások.

Az orvosnál jelentkező páciensek gyakran fejfájásról, nappali fáradékonyságról számolnak be. Az ilyen betegnek emelkedett lehet a vérnyomása, reggel fáradtan ébred, nappal is könnyen elaludhat, például vezetés közben is.

A panaszokat észlelve a háziorvos az országban több helyen megtalálható alvásközpontba küldi a beteget, ahol az első lépés az, hogy egy teljes kivizsgáláson esik át a páciens és a vizsgálat eredményétől függően kezdik meg a páciens kezelését.

A megfelelő kezelés megvédi a szövődmények kialakulásától a pácienst, a horkolás megszűntetésével párkapcsolatok minőségét javíthatja, sőt az elalvásos balesetek megelőzésével számtalan további életet menthet meg.

Az éjszakai oxigénszintet akár te is egyszerűen ellenőrizheted a saját otthonodban - mégpedig pulzoximéterrel. Létezik olyan pulzoximéter, amely nem csak a pillanatnyi véroxigén szintet mutatja, hanem folyamatosan, órákon keresztül képes mérni és rögzíteni az értékeket. Ez nagy segítség lehet az alvási apnoe felismerésében.

Mire való a CHECKME O2 pulzoximéter?

A CHECKME O2 egy olyan véroxigén és pulzus monitorizáló készülék, amely kényelmesen használható, és óraként a csuklóra rögzíthető.

Olyan belső memóriával rendelkezik, amelynek köszönhetően akár 10 órán keresztül képes a véroxigén szintjének és a pulzus értékeinek a rögzítésére, így egy teljes éjszakai alvás is visszakövethető és értékelhető ébredés után a véroxigén ellátottság szempontjából.

Az eszköz nappal is használható, ugyanis viselése közben gond nélkül végezheted a napi tevékenységeidet, a csatlakoztatott gyűrű alakú érzékelő stabilan rögzül az ujjadra, így hosszabb idejű mérésre kitűnő választás.

checkme

CHECKME O2 pulzoximéter

MEGNÉZEM

A Checkme O2 Bluetooth funkciójának köszönhetően egy ingyenesen letölthető mobil alkalmazásra menthetőek a mért eredmények, az adatokat ott tárolhatod, bármikor visszanézheted. A színskála és pontérték alapján szakértelem nélkül is értékelheted és ha szükséges, közvetlenül elküldheted a kezelőorvosodnak.

Milyen esetekben érdemes a CHECKME O2 pulzoximétert alkalmazni?

●       horkolás esetén

●       éjszakai légzéskimaradás, vagyis alvási apnoe esetén

●       sportolók számára

●       szív-, érbetegségben szenvedők számára

●       vérképzőszervi betegségben szenvedők számára

●       akut (tüdőgyulladás) vagy krónikus légzőszervi betegségben (COPD, asztma) szenvedők számára

●       bárkinek, aki odafigyel saját maga és családja egészségére

Vásárold meg a CHECKME O2 pulzoximétert a weboldalunkon!

Előző írásunkat itt olvashatod el: Bemutatjuk a Calming natúrkozmetikai bőrápoló családot.