Termékek Menü
Ön itt jár: >

Apipharma

Családi, méhészeti vállalkozásból jött létre 1996-ban, mint gyógyszer kereskedelmi vállalat. Magyar és horvát termelők méhészeti termékeiből készít nagy tisztaságú, szigorúan ellenőrzött tisztaságú étrendkiegészítőket és orvostechnikai termékeket.

A termelőktől beérkezett termékeket először laboratóriumi körülmények között ellenőrzik, az antibiotikumot vagy növényvédőszert tartalmazó mézeket kiszűrik és csak az igazolt tisztaságú nyersanyagból folytatják –nagy tisztaságú körülmények között- a fogyasztókhoz kerülő termékek előállítását.

Az előállítási folyamat során minden kémiai beavatkozást kerülnek, aminek köszönhetően a nyersanyagok eredeti jótékony tulajdonságaikat megtartják.

Apiterápia

Az apiterápia kifejezés az Apis (méh) és a terápia (gyógyítás) szavakból származik, és nevéből következően a méhészeti termékek – méz, virágpor, propolisz, méhpempő, méhméreg – gyógyító célú felhasználását jelenti. Az ember ősidők óta ismeri és használja ezeket a termékeket, amelyek koncentráltan tartalmazzák a növényekben található szerves anyagokat, a méhek anyagcseretermékeivel, speciális enzimjeivel és hormonjaival keverten.

Ezek a természetes anyagok koncentráltan tartalmazzák a szervezet működéséhez is szükséges létfontosságú anyagokat. Rendszeres fogyasztásuk segíti az egészség megőrzését és az immunrendszer megfelelő működését..

 

Méz

A virágok nektárjának, növényi nedveknek a méhek által átalakított terméke. Az emberi szervezetre gyakorolt sokoldalú, kedvező hatását már az ókorban is ismerték. Kiváló szénhidrátforrás, gazdag ásványi anyagokban, tartalmaz vitaminokat (elsősorban C- és B-vitamin, folsav és nikotinsav), szerves savakat, illóolajokat és fontos enzimeket. Találhatók még benne aminosavak, fehérjék, egyéb bioaktív anyagok és  22 féle makro- és mikroelem. 

A méz igen hosszan eltartható, és a legegészségesebb élelmiszerek egyike. Szénhidráttartalma kb. 80-85 %, ami főként szőlőcukor és gyümölcscukor keveréke. A szőlőcukor gyorsan felszívódó energiaforrás, és ez okozza a méz kristályosodását is. A gyümölcscukor lassabban szívódik fel, ettől nyeri az édes ízét a méz. A legtöbb mézfajta könnyen és gyorsan emészthető, és nem csak a szervezet energiaszükségletét, hanem a fehérje-, vitamin-, és ásványianyag igényét is kielégíti. Nincs izgató hatással a belekre, emiatt a gyomor és bélnyálkahártya-gyulladásban szenvedők is nyugodtan fogyaszthatják. Legismertebb felhasználási köre a légúti fertőzések, gyulladások, torokgyulladás, légcsőhurut, de alkalmazható gyomorhurut esetén és általános immunrendszer erősítésre is.

 

Méhpempő

A királyok eledelének is nevezik. A jó közérzetet biostimulátor és antioxidáns anyagai biztosítják, amelyek az immunrendszert erősítik, ezáltal erősebbé és ellenállóbbá teszik a szervezetet. Normalizálja az anyagcserét, helyreállítja a sejtek energia folyamatait, javítja az állóképességet és ezzel együtt a testi-lelki teljesítőképességet. Az emberiség már évezredek óta használja a szervezet erősítésére fiatalabb és idősebb korban egyaránt.

A legértékesebb (és legdrágább) méhészeti termék.

A fiatal dolgozó méhek szervezetében termelődik és azt a méhkirálynő és a fejlődő lárvák táplálására használják. A méhkirálynő ennek a tápláléknak köszönhetően napi 1500-2000 petét rak és kb. 3 évig él a dolgozók 1,5-5 hónapos élettartamával szemben. Ez is bizonyítja a méhpempő élettartamra, életerőre és termékenységre kifejtett hatását.

A méhpempő 60-70% vizet, 10-18% fehérjét, 10-15% cukrot, 3-5,5% zsírt és 0,7-1,5% ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. A vitaminok közül elsősorban A, B2, B6, C, D és E vitamint, ezen kívül számos enzimet, 20 féle aminosavat, különleges telítetlen zsírsavat (10 HAD) és számos olyan anyagot tartalmaz, ami eredeti, természetes formájában csak a méhpempőben található meg és mesterségesen nem előállítható.

Alkalmazható fizikai teljesítménynövelésre (betegségek utáni lábadozás, sportolás), a szellemi tevékenység és koncentráló képesség fokozására, immunrendszer erősítésre, időskori problémák enyhítésére, koleszterin szint csökkentésre, ízületi fájdalmakra (legalább 3 hónapos alkalmazás után), a változó kor tüneteire, bőrsejtek regenerációjára és potencia növelésre.

 

Propolisz (méhszurok)

A propolisz görög eredetű szó, jelentése: a város védelme, védelmezője.

A méhek által a növények, főleg a nyárfafélék rügyeiből, egyéb növényi nedvekből gyűjtött speciális ragadós anyag, amit a kaptárak fertőtlenítésére, a rések beragasztására, tartósító és építőanyagként használnak. A propolisszal konzerválják a kas, a kaptár falát, ezzel erősítik és bélelik ki a méhsejteket, így biztosítják a védelmet a szél, betolakodó más rovarok, élősködők és kórokozók ellen. A védelmi szerep mellett a higiéniai, tisztítő, fertőtlenítő funkció is nagyon fontos, hiszen a méhek élete szigorú tisztaságot követel.

A propolisz 55%-ban gyantát, 30%-ban viaszt, 10%-ban aromás és éter olajat valamint 5% virágport tartalmaz. Ezekben az anyagokban B1, B2, B6, C, E vitaminok, ásványi sók, nátrium, kálium,  magnézium,kalcium, zink, vas, mangán, nikkel, réz találhatók.

A biológiailag aktív komponensek közül a flavonoidok és a fenolsavak emelendők ki, a propolisz hatékonysága elsősorban ezeknek köszönhető. Számos tudományos vizsgálat bizonyítja, hogy a propolisznak baktérium-, gomba-, és vírusellenes hatása van, gyulladáscsökkentő és antioxidáns. Emellett helyi érzéstelenítő, biostimuláns és immunerősítő szerepe is van.

A propolisznak mindemellett nincs káros hatása  a szervezetre. Allergiás reakció vagy rezisztencia a természetes antibiotikum tulajdonsága ellen nagyon ritka. Szájon át vagy külsőleg, bőrre vagy nyálkahártyára juttatva alkalmazható akut vagy krónikus betegségek gyógyításában, de akár megelőzésre is. Légúti betegségekben valamint a húgyutak fertőzései esetén és prosztata gyulladása ellen is sikerrel alkalmazzák. Külsőleg nehezen gyógyuló sebek, nyálkahártya- és bőrgyulladások kezelésére találták hatékonynak.

 

 

Rendezés:

Egyesíti a propolisz és a gyógynövények (pimpófű, tölgyfa háncs, kamilla, borsmenta) gyulladáscsökkentő hatását az ínyre és a szájnyálkahártyára és gyorsítja annak regenerációját. Ezen kívül enyhe érzéstelenítő hatása is van. Javasolt ínysérülések, ínygyulladások, ínyvérzés, aphta, rossz szájszag, szájüregi fájdalmak kezelésére. Adagolás: Naponta 2-3-szor a problémás területre fújni. 1 üveg 20 ml oldatot tartalmaz.

Gyártó: Apipharma
Raktáron
2.900 Ft