Termékek Menü

Adatkezelési tájékoztató

 

Weboldalunk látogatásakor és szolgáltatásaink nyújtásakor, illetve az érdeklődőkkel történő kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás céljából személyes adatokat kezelünk. Az adatok kezeléséről ebben a tájékoztatóban olvashat. Az adatok kezelése az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotörvény) valamint az általános adatvédelmi rendelet (az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete) szerint történik.

Kinek szól az Adatkezelési Tájékoztató?

Minden látogatónak, aki az otthoni-kezeles.hu weboldalra (a Weboldal) látogat vagy más módon használja a Weboldalt illetve aki a Weboldalon elérhető szolgáltatásokat igénybe veszi.

Milyen adatait kezeljük, milyen célból és hogyan jutunk hozzá az adatokhoz?

Az adatkezelési tájékoztatóban megtalálja az adatok kezelésének célját, jogalapját és az adatok forrását, vagyis hogy milyen adatokat miért gyűjtünk, mennyi ideig és mit teszünk az adatokkal. Az adatokat minden esetben Öntől kapjuk meg és adatkezelőként veszünk részt a folyamatokban.

Az Adatkezelő adatai:

Extramed Kft
4400 Níregyháza, Garibaldi utca 22 I emelet 4.
képviseli: Dr. Csokonay Péter
email: info(kukac)otthoni-kezeles.hu

A Weboldal működtetése és a látogatások elemzése

Ha a Weboldalra látogat, különböző fajta sütik települnek a böngészőjébe, amik adatokat továbbítanak az oldalra látogatás részleteiről. Három féle süti települ a Weboldalra látogatáskor. Az oldal alapvető működéséhez szükséges sütik, statisztikai célú sütik és marketing célú sütik. Az alapvető működéshez sütik egyszerű funkciókért felelnek (például navigáció az oldalon) és az oldal használatának és működésének biztonságát növelik. Az adatkezelés célja és jogalapja: a weboldal használatának biztosítása, amely jogos érdekünk.

A statisztikai célú sütik a Weboldal elemzéséhez anonimizált (és előfordulhat, hogy azonosításra alkalmas) módon információkat gyűjtenek arról hogyan használja az oldalt. Ezekre az adatokra azért van szükségünk, hogy egyre jobb felhasználói élményt nyújtsunk és fejlesszük a Weboldal használhatóságát. Az elemzéshez a Google szolgáltatását, Google Analytics eszközt használunk. A Weboldal elemzésekor rögzítjük és tároljuk böngésző típusát, IP címet és a Weboldal látogatásával kapcsolatos adatokat, például hogy milyen weboldalról érkezett az oldalainkra, milyen gombokra kattintott rá és mennyi időt töltött az egyes oldalakon.

A statisztikai sütikkel végzett adatkezelés célja és jogalapja: a weboldal használatának elemzése és az így kapott adatok felhasználása a szolgáltatásaink fejlesztésére, amely jogos érdekünk. Az Analytics segítségével gyűjtött adatok a Google Egyesült Államokban található szerverein tárolódnak. A Google átadhatja ezeket az információkat harmadik félnek is.

A marketing célú sütik a közösségi média gomb használatát teszik lehetővé. A közösségi média gomb használatával külső oldalra, a Facebookra vagy a Google Plus oldalra jut, a sütik pedig különböző információkat rögzítenek például, hogy milyen tartalmakat nézett meg, milyen bejegyzéseket kedvelt illetve hogy visszatérő látogató-e. A Weboldalon hirdetési célú sütiket használunk (ezek segítségével célzott hirdetések jeleníthetők meg az oldal látogatói számára). Használunk úgynevezett remarketinget, vagyis amennyiben a gmail fiókjába belépett állapotban böngészik a Weboldalon, a későbbiekben látni fog más oldalakon tőlünk származó Google Display hirdetéseket. Adatkezelés jogalapja szükséges sütik tekintetében jogos érdek, egyéb sütik esetén hozzájárulás. Adatkezelés célja: a weboldal működtetése, üzletszerzés.

A sütik kategóriája, neve és az adattovábbítások címzettjei részletesen:

 

Alapvető sütik

Süti neve Szolgáltató Süti típusa Lejárati ideje
AWSELB writer.smatlook.com HHTP adott munkamenet

Süti célja: több szerverre irányítja az oldal bejövő forgalmat annak érdekében, hogy javítsa az oldalbetöltési sebességet.

 

JSESSIONID nr-data.net HTTP adott munkamenet

Süti célja: Megőrzi a látogatói adatokat az oldallekérések között

 

PHPSESSID Otthoni-kezeles.hu HTTP adott munkamenet

Süti célja: Megőrzi a látogatói adatokat az oldallekérések között

 

Statisztikai célú sütik

Süti neve Szolgáltató Süti típusa Lejárati ideje
_ga (Google Analytics) otthoni-kezeles.hu HHTP 2 év

Süti célja: egyedi azonosítót társít a látogatáshoz, ami statisztikai adatokat rögzít a látogató oldalhasználatáról

 

_gat Otthoni-kezeles.hu HTTP adott munkamenet

Süti célja: a Google Analytics sütije, azt szabályozza, hogy maximálja a látogató böngészőjéből érkező kérések

 

_gid Otthoni-kezeles.hu HTTP adott munkamenet

Süti célja: egyedi azonosítót társít a látogatáshoz, ami statisztikai adatokat rögzít a látogató oldalhasználatáról

 

collect google-analytics.com Pixel adott munkamenet

Süti célja: adatokat küld a Google Analyticsnek a látogató eszközéről és viselkedéséről.

Követi a felhasználó viselkedését eszközökön és marketing csatornákon keresztül.

 

Marketing célú sütik

Süti neve Szolgáltató Süti típusa Lejárati ideje
ads/ga-audiences google.com Pixel adott munkamenet

Süti célja: A Google Adwords használja arra, hogy újra elérje azokat a látogatókat, akikből valószínűleg vásárlók lesznek, különböző weboldalak használatakor mért online viselkedésük alapján.

 

ads/lists/# google.com Pixel adott munkamenet

Süti célja: nem ismert

 

fr facebook.com HTTP 3 hónap

Süti célja: A facebook használja arra, hogy harmadik felektől származó hirdetéseket jelenítsen meg.

 

IDE doubleclick.net HTTP adott munkamenet

Süti célja: a Google Doubleclick szolgáltatása használja arra, hogy rögzítse és jelentést készítsen a weboldal látogató tevékenységéről azután, hogy a látogató megnézett vagy rákattintott egy hirdetésre. A süti célja továbbá, hogy mérje a hirdetés hatékonyságát és további személyre szabott hirdetéseket jelenítsen meg a látogatónak

 

NID google.com HTTP 6 hónap

Süti célja: egyedi azonosítót készít azért, hogy beazonosítsa a visszatérő látogató eszközét. Az azonosító személyre szabott hirdetések megjelenítésére használt.

YSC youtube.com Iframe adott munkamenet

Süti célja: egyedi azonosítót társít minden oldallátogatáshoz, ami statisztikai adatokat rögzít a látogató oldalhasználatáról.

_widgetsettings twitter.com HTTP állandó

Süti célja: twitter gomb működése.

local_storage_support_test twitter.com HTTP állandó

Süti célja: twitter gomb működése.

Előfordulhat, hogy a fent megjelölt sütiken kívül sütik, piexelek vagy iframek települnek az oldalra látogatáskor.

A Sütik és pixelek által továbbított adatok adatfelfolgozói

Facebook oldal és Facebook oldal gomb:
Facebook Inc.
Menlo Park, California, USA
Adatkezelési tájékoztató: https://www.facebook.com/about/privacy/update
(Hozzáférés a felhasználó nevéhez, kommentjéhez és a látogatás adataihoz.)

Facebook pixel:
Facebook Inc.
Menlo Park, California, USA
Adatkezelési tájékoztató: https://www.facebook.com/about/privacy/update
(Hozzáférés a HTTP-fejléchez [IP cím, oldal helye, átirányító, felhasználói ügynök], képpont azonosító, Facebook cookie.)

Google Analytics:
Google Inc., Mountain View, California, USA
Adatkezelési tájékoztató: https://policies.google.com/privacy/update
(Hozzáférés a honlap látogatóinak anonimizált, személyhez nem köthető IP címéhez.)

Youtube Iframe és pixelek:
Youtube LLC
901 Cherry Avenue Second Floor
San Bruno, CA 94066 United States
telefon: 650-253-0000
web: youtube.com
Adatkezelési információk: https://www.youtube.com/yt/about/policies/#community-guidelines

Twitter:
1355 Market Street Suite 900 San Francisco, CA 94103 United States
Adatkezelési tájékoztató:https://twitter.com/en/privacy

A tárhelyszolgáltató, mint adatfeldolgozó:

Magyar Hosting Kft.
székhely: H-1132 Budapest, Victor Hugo u. 18-22.
email: info@mhosting.hu
web: www.mhosting.hu

Számla kiállításához számlázóprogramot veszünk igénybe. A program szolgáltatója adatfeldolgozóként jár el. A számlázással kapcsolatos adataidat a vonatkozó jogszabályi rendelkezések szerint legalább 8 évig kezeljük.

Infocentrum Szoftver Stúdió Bt.
7400 Kaposvár, Fő u. 70.
E-mail: info@infocentrum.hu
Telefon: (30) 916-8888
Web:www.infocentrum.hu

Hírlevélküldő mint adatfelfolgozó
Webgalamb Hírlevélküldő
E.N.S. Informatikai és Rendszerintegrációs Zrt.:
Székhely és postázási cím: 1106 Budapest, Fehér út 10.
e-mail:info@ens.hu
web: www.ens.hu

Könyvelő mint adatfeldolgozó
Munkánkat könyvelő segíti, aki a számlákkal kapcsolatban adatfeldolgozóként jár el. Könyveléssel kapcsolatos adatkezelési kérdésekben keress minket elérhetőségünkön.

Közösségi Média - Facebook

A Facebookon is megtalál minket, Otthoni kezelés.hu néven működtetjük oldalunkat. Google Plus oldallal is rendelkezünk. A Weboldalon megtalálható a Facebook oldalra mutató beépülő modul. Ha rákattint az ikonra akkor olyan weboldalra (a Facebookra) jut ahol személyes adatait tárolják és az adatokat továbbítják EU-n kívüli országokba is. Ez az oldal csak regisztráció és bejelentkezés után használható és az itt zajló adatkezelésre nincs ráhatásunk.

Adatkezelés jogalapja: hozzájárulás az Infotörvény 6. § (6) alapján
Adatkezelés célja: kapcsolatfelvétel, üzletszerzés

A Facebook adatkezelés szabályairól itt olvashatsz részletesen (angol nyelven): http://wwww.facebook.com/about/privacy

Kapcsolatfelvételi űrlap

A Kapcsolat menüpontban található űrlap kitöltésével egyszerűen és gyorsan tud érdeklődni, kérdést feltenni termékeinkkkel kapcsolatban. Az űrlap kitöltésekor megadott személyes adataidat csak arra használjuk, hogy beazonosítsuk üzenetet, és válaszoljunk. Ha az általad feltett kérdést megválaszoltuk, a vállalásainkat teljesítettük vagy egyéb okból nincs többé szükség az adataidra, azokat a kötelezően tárolt adatok kivételével töröljük.

Adatkezelés jogalapja: hozzájárulás az Infotörvény 6. § (6) alapján
Adatkezelés célja: kapcsolatfelvétel, üzletszerzés
A megadott adatokat elektronikusan saját szerveren tároljuk, de adott esetben - ha a munkafolyamat során szükséges, papír alapon is kezeljük és felhasználjuk.

Milyen jogai vannak a személyes adataival kapcsolatban?

Tájékoztatást kérhet az adatkezelésünk részleteiről. Tudni szeretné pontosan milyen adatokat miért, meddig és hogyan kezeltünk? Keressen minket a Kapcsolat menüpontban található elérhetőségek egyikén.

Kérheti az adatkezelés megszüntetését. Kérésére a rendelkezésünkre bocsájtott összes adatot töröljük, kivéve a kötelezően kezelt adatokat.

Kérheti adatai helyesbítését. Hibásan megadott vagy időközben megváltozott adatait kérésére aktualizáljuk. Kérjük, hogy megrendelés leadása előtt mindenképp ellenőrizze, hogy minden adatot helyesem adott-e meg.

Élhet az adatkezelés korlátozásához való jogával. Bizonyos esetekben kérheti személyes adatai kezelésének korlátozását – például ha az adatkezelés nem szükséges már, de az adatalany azt mégis szeretné.

Élhet az adathordozhatósághoz való jogával. Kérheti, hogy a rá vonatkozóan kezelt adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban (pl. .doc, .pdf stb.) megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályoznánk. Ilyen irányú kérését jelezze az info(kukac)otthoni-kezeles.hu e-mail címen.

Tiltakozhat az adatkezelés ellen. Jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból kifolyólag bármikor tiltakozzon személyes adatainak meghatározott okból történő kezelése ellen.

Hol tehet panaszt? Milyen jogérvényesítési lehetőségei vannak? Ha úgy gondolja, hogy az adatait nem megfelelően kezeltük, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot. Fontos számunkra, hogy megoldást találjunk a problémára. Adatvédelmi kérdésekben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz is fordulhat bejelentéssel. A hatóság elérhetőségei:

1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22c.
tel:+36 1 391 1400
e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Bírósági jogérvényesítéshez választása szerint lakóhelye, illetve tartózkodási helye szerinti illetékes bírósághoz fordulhat.
Az Adatkezelési Tájékoztató megváltozása esetén a változtatásokkal érintett új tájékoztatót a Weboldalon közzétesszük.
Ez a tájékoztató 2018. 07. 16. napjától lép hatályba.