A szénanátha háromféleképpen is kezelhető, de ebből 1 hozhat csak tartós javulást

A szénanátha háromféleképpen is kezelhető, de ebből 2 nem hoz tartós javulást

Ön is szénanáthától szenved?

Kevés bosszantóbb dolog van és nem csodálom, ha Ön is keresi a megoldást a helyzetre. Képzelje, az utóbbi években Európában a duplájára nőtt a szénanáthás betegek száma, és egyre többen keresik a megoldást a kínzó allergiás tünetekre. A szénanáthát felismerni viszonylag könnyű, de a hatékony kezeléshez nem árt tisztában lenni néhány dologgal.

Nézzük, hogyan szabadulhat meg tőle...

 

Tulajdonképpen mi is az a szénanátha?

A szénanátha, ami a légúti allergia egyik legjellemzőbb formája, gyakorlatilag egy összefoglaló név, ami egyszerre jelenti az orrnyálkahártya gyulladást és az összes kísérő tünetét; 

A leggyakoribb tünetei az orrfolyás, szem viszketés, könnyezés, tüsszögés, orrdugulás. Az orvosok általában akkor állapítják meg egyértelműen, hogy szénanátháról van szó, ha a tünetek közül több is tartósan fennáll, és az allergia tesztek is pozitívak. És hogy mi okozza az allergiával járó kellemetlen tüneteket?

A szezonális allergia esetében legtöbbször a levegőben található pollenek, a virágpor a kiváltó tényező, de akár a háztartásban található por és állatszőr is okozhat allergiás reakciót. Sok esetben a legfőbb bajt nem is feltétlen közvetlenül a különböző porok vagy pollenek okozzák, hanem azok a mesterséges szennyező anyagok, amelyek a felszínükre tapadnak. Így válik egy teljesen ártalmatlan anyag allergénné.

 

Valóban hatásosak az allergia elleni gyógyszerek?

természetes gyógymódok szénanátha tünetekre

Akár régóta fennálló allergiáról, akár szezonálisan jelentkező tünetekről van szó, az biztos, hogy hatékony és azonnali megoldást szeretnénk.

Ezért a legtöbben a gyógyszeres kezelést választják.
Az allergia elleni készítmények közül a legismertebbek talán az orrspray-k, orrcseppek, amik megszüntetik az orrdugulást. A gyulladás miatt megduzzadt nyálkahártya és az orrváladék nehezíti a légzést ilyenkor, és ezek a készítmények összehúzzák az ereket, csökkentik a gyulladást, így oldják meg a problémát. A nátha elleni készítmények hosszútávú - egy hétnél tovább tartó - használata viszont károsíthatja a nyálkahártyát és az orrban lévő csillószőröket, így egy idő után nem csak hatástalanná válnak, hanem a tünetek rosszabbodásához vezethet a tartós alkalmazás. (Ilyen érösszehúzó anyagot egyébként a megfázás elleni forró italporok is tartalmaznak, ezért ezeket sem szabad túlzásba vinni!)

Erősebb allergiás tünetek esetén speciális, allergia ellenes gyógyszerek, gyulladáscsökkentők szedését javasolják az orvosok. Ezek megakadályozzák az allergiát kiváltó anyagok (pl. a hisztamin) felszabadulását a szervezetben. Az antihisztamin tartalmú készítmények közös tulajdonsága, hogy nem azonnal fejtik ki a hatásukat, ezért sürgős esetben nem nyújtanak megoldást. Szedésüket már az allergia szezon elején, mintegy megelőzésképp el kell kezdeni, de sajnos számos esetben mellékhatásokkal is kell számolni rövid-, és hosszú távon egyaránt.

A legerősebb fegyver, a szteroid. A szteroid tartalmú szénanátha- és allergia elleni gyógyszerek 2-3 nap alatt minden tünetet elmulasztanak, de már az első alkalom után is érezhető a javulás. Ennek azonban ára van, ugyanis komoly mellékhatások is előjöhetnek: károsodhatnak az erek, növelhetik a cukorbetegség és a csontritkulás kialakulásának esélyét.

 

Összességében számolni kell a gyógyszerekkel járó mellékhatásokkal...

...amik - csakúgy, mint a szénanátha tünetei - megkeseríthetik az allergiások mindennapjait. Ilyen például a fejfájás, fáradékonyság, állandó levertség, álmosság, fáradékonyság. Ráadásul a tartós gyógyszerszedés anyagilag is megterhelő lehet, hiszen egy hosszabb távon fennálló allergia esetén ez komolyabb plusz kiadást jelent.

 

Már miért lenne baj, ha valaki a természetes gyógymódokat választja?

Szánanátha kezelése, allergiás tünetekAz allergia elleni gyógyszerek mellékhatásait átgondolva sokan inkább a természetes megoldások felé fordulnak és gyógyszerek, mesterséges anyagok nélkül próbálják megszüntetni a tüneteket. A régi, népi feljegyzések és megfigyelések alapján a leghatékonyabbnak tartott gyógynövények a csalán, a gyömbér, a cickafark és a máriatövises tinktúra. A legtöbbjük kapható gyógyszertárban és természetes antihisztaminként viselkedik. Gyógyteaként vagy oldatként vízbe csepegtetve érdemes fogyasztani.

Azt, hogy ezek a gyógynövényes kezelések mennyire hatékonyak, nehéz megmondani, van akinek beválik és olyan is, akinek egyáltalán nem hozza meg a várt eredményt.

A természetes gyógymódokkal illetve a gyógynövényekkel és belőlük készített krémekkel, teákkal, főzetekkel stb. az az egyetlen baj, hogy a szükséges hatóanyagot nem tartalmazzák olyan koncentráltan és olyan mennyiségben, ami képes lenne valóban értékelhető eredményt elérni. Ezért leginkább egy hatékonyabb gyógymód kiegészítőjeként érdemes alkalmazni.

 

Van remény azért, hogy megszabaduljon a szénanátha tüneteitől?

Van remény azért, hogy megszabaduljon a szénanátha tüneteitől?Ha sem a gyógyszeres kezelések sem a gyógynövényes kúrák nem igazán hatékonyak és megbízhatóak, akkor mi a megoldás?

Bele kell törődnünk és együtt élni az allergiás tünetekkel?

Erről szó sincs, egyáltalán nem kell beletörődnünk és egész életünkben küzdenünk a szénanáthával, mert van megoldás.

Van egy forradalmian új fejlesztésű eszköz, ami kíméletes és természetesnek mondható, mert nem juttat mesterséges hatóanyagokat a szervezetbe, mégis sokkal hatékonyabb a gyógynövényeknél. Ez - ha egyszerűen akarok fogalmazni - egy allergiás náthát kezelő, fényterápiás készülék. Sajátossága, hogy egy szűk spektrumú vörös fénnyel szünteti meg az allergiás tüneteket és nincsenek kellemetlen mellékhatásai.

Bionette

A használata pedig rendkívül egyszerű - mondhatni gyerekjáték -  és mindössze napi néhány perces kezeléssel jelentős javulás érhető el. További előnye az allergia elleni gyógyszerekkel szemben, hogy magát a készüléket egyszer kell megvenni, egyszeri kiadást jelent, utána maximum az elemek cseréje miatt kerül pénzbe. A Bionette készüléket Magyarországon egyelőre csak az Extramed Kft. forgalmazza.

 

Próbálja ki rizikómentesen a Bionette készüléket és Ön is gyógyszerek és mellékhatások nélkül kezelheti a szénanátháját

A forgalmazó 30 napos pénzvisszafizetés garanciát hirdet, ugyanis a termék magyarországi piaci bevezetés éppen most zajlik és nagyon fontos a szénanáthában szenvedők véleménye. Ehhez pedig jól tudják, hogy bizonyítaniuk kell!  Ezért most rendkívüli kedvezménnyel vásárolható meg a készülék. Kattintson a részletekhez:

BIONETTE KÉSZÜLÉK RENDKÍVÜLI KEDVEZMÉNNYEL ITT

 


Dr. Csokonay Péter - az otthoni kezelések szakértőjeA cikk írója: Dr. Csokonay Péter - lágylézer specialista és az otthoni kezelések szakértője. Célja, hogy olyan innovatív megoldásokat kutasson fel, amelyek segítenek a beteg embereknek otthoni körülmények között, mellékhatások nélkül gyógyulni. Lelkes blogger, közvetlen stílusú tanácsadó és szívesen válaszol akár levélben is a feltett kérdésekre. Személyes konzultációt, diagnózis értelmezést Szegeden és Budapesten egyeztethetnek vele betegei. Írjon neki Ön is, ha kérdése van itt: KAPCSOLAT