Termékek Menü

6 módszer, amivel csökkentheted a virágpor mennyiségét a környezetedben

A szénanáthások számára a tavaszi hónapokban a virágpor a legnagyobb ellenség, hiszen a tüneteik nagy részét a pollenek okozzák.

Ha Neked is eleged van a folytonos tüsszögésből, orrfújásból, szemviszketésből, unod a drága gyógyszereket és a mellékhatásaikat, akkor jó hírünk van: már egy kis odafigyeléssel is jelentősen csökkenthetők a tüneteid és javulhat az állapotod!

Mutatunk 6 olyan módszert, ami segít, hogy távol tartsd a polleneket!

 

 

 

Mik azok a pollenek?

A pollen egy nagyon finom szemcsés por, ami a virágos növények szaporodását segíti elő és gyakorlatilag láthatatlan. Bár koncentráltan, nagy mennyiségben mégis tetten érhető, például az autók tetején vagy más felületeken “megtapadva”. 
Azok a növények, melyek kis méretű pollenekkel rendelkeznek jellemzően a szél segítségével érnek célba, míg a nagyobb pollen méretűek esetében a beporzást a rovarok végzik. 
A kettő közül a kis méretű pollen felelős a szénanáthások tüneteiért, és mivel tavasszal hatalmas mennyiség kerül a levegőbe, a tünetek is ilyenkor jönnek elő illetve erősödnek fel. Az allergiát már az is kiválthatja, ha egy köbméter levegőben 50 pollen található.

De képzeljük csak el, hogy egyetlen parlagfű képes akár több millió pollent termelni, amit egy erősebb szél több száz km távolságba is elrepít, így gyakorlatilag teljesen kikerülni lehetetlen.

 

 

Hogy kerülhetem el a virágport?

Nehéz dolgunk van, ugyanis Magyarország a leginkább “pollen-szennyezett” ország Európában és itt a legmagasabb a szénanáthások száma. 100%-os védelem nem létezik a pollenek ellen, teljes mértékben nem tudjuk kiszűrni a levegőből és nem tudunk csak és kizárólag olyan helyekre menni, ahol nincsenek jelen. A por olyan apró, hogy észrevétlenül bejut az otthonunkba, megtapad a bútorokon,ruhánkon, hajunkon. De azért nem reménytelen a helyzet, ugyanis néhány egyszerű szokás bevezetésével máris nagy mértékben csökkenthető a virágpor mennyisége a környezetünkben, és ez mérsékelni fogja a tüneteket is!
Nézzük, mit tehetünk ezért?

  • Óvatosan szellőztessünk és kerüljük a kereszthuzatot, mert ilyenkor nagyobb mennyiségű pollen érkezhet a lakásba
  • Az esti tisztálkodásra kiemelten figyeljünk!
  • A legjobb, ha egy szabadban töltött nap után mindig hajat mosunk, így megakadályozva, hogy a virágpor az ágyunkba kerüljön és “pollen-párnán” aludjunk.
  • A megszokottnál sokkal gyakrabban mossuk ki az ágyneműt és a lepedőt!
  • Ugyanez igaz a ruháinkra is: cseréljük minél gyakrabban és figyeljünk a tisztaságra!
  • A pollenek az olyan használati tárgyainkon is megjelenhetnek, mint a szemüveg! Ezért a szemüveg szárait, “papucsait” is tisztítsuk meg alaposan!

Természetesen mindezek ellenére is nehéz tünetmentes környezetet kialakítani, ezért a legtöbben valamilyen kezelésre is szorulnak. Szerencsére már van természetes, mellékhatás nélküli megoldás a problémára és elérhető Magyarországon is. Ha szívesen elkerülné a szénanátha gyógyszeres kezelését, kérem kattintson ide:

TERMÉSZETESEN AZ ALLERGIA ELLEN?

https://www.otthoni-kezeles.hu/bionette-allergias-natha-szenanatha-kezeles

 

 


Dr. Csokonay Péter - az otthoni kezelések szakértőjeA cikk írója: Dr. Csokonay Péter - lágylézer specialista és az otthoni kezelések szakértője. Célja, hogy olyan innovatív megoldásokat kutasson fel, amelyek segítenek a beteg embereknek otthoni körülmények között, mellékhatások nélkül gyógyulni. Lelkes blogger, közvetlen stílusú tanácsadó és szívesen válaszol akár levélben is a feltett kérdésekre. Személyes konzultációt, diagnózis értelmezést Szegeden és Budapesten egyeztethetnek vele betegei. Írjon neki Ön is, ha kérdése van itt: KAPCSOLAT